2021
18-21 nov
Godsbanen,
Aarhus
Se program nedenfor

2021
18-21 nov
Godsbanen,
Aarhus
For børn

Blót

Fredag 19:30, Lørdag 13:15 Scene: Katapult

Et kultisk musikdrama for alle sanser

Hvis man vil opnå noget i livet, må man ofre noget!

Blót er en forestilling om den ældre del af vores DNA. Det er en mytologisk fremstilling af vores kulturelle grundsten. Blót er det hedenske religiøse ritual og publikum deltager i et rum, hvor religiøs ceremoni møder fortælleteateret. Scenografien og de medvirkende dukker, består af knogler, kranier og fjer.

Blót er en voldsom oplevelse – ganske som blótet må have været det i vores norrøne fortid, hvor man blotede til guderne eller andre overnaturlige væsner for at opnå deres velvilje. Verbet ”blota” betyder ”at ofre” eller ”at styrke” – og det er hvad vores musikalske og dramatiske ritual skal tilbyde publikum: Vi gennemlever offerritualets katharsis og konfronteres med de kræfter og den styrke der er i spil.

Fra starten bliver publikum - med alle sanser – inviteret ind i et kultisk univers, med åbne og brede referencer til såvel shamanistiske stammekulturer, nordisk mytologi og nutidig metalmusik. Og en saftig og frydefuld tour de force igennem ”hedenskabens hengivelse og henrykkelse” – som en nordisk pendant til ”det dionysiske”. Publikum er vidner til både skabelse og udslettelse, den store historie og de små fortællinger. Blót indeholder historier som fx: Verdens skabelse, Sigurd Fafnersbane, Fenrisulven og Uffe Hin Spage. Her er guder og helte konkrete og sanselige - i tråd med vikingernes ånd.

Her drejer det sig om at tage skæbne og ansvar på sig, være tro mod sig selv og det større fælles – og om nødvendigt - at turde vove livet for det.

Gruppe Anden og Mågen Skuespiller Martin K. A. Rasmussen Skuespiller Charlotte A Rasmussen Skuespiller og musik Casper Handberg Skuespiller Cecilie Steenberg Skuespiller Sarah Greve-Krommes Skuespiller og musik Caroline Andersen Skuespiller Mia Erika Afvikler Anna Loft

DRØM

Fredag 18:15, Lørdag 15:30, Søndag 12:00 Scene: Kedlen

Kom og DRØM dig væk for et øjeblik.

Talita og Emil har begge drømme, ambitioner og forventninger til livet. Og de har nu besluttet sig for at tage afsted. På en rejse. En rejse som kan tage dem hele vejen til stjernerne. Måske den egentlige endestation. Talita har pakket al for meget, Emil har slet ikke pakket nok, og selvom de ikke har valgt at være værelseskammerater, står de pludselig overfor at skulle dele deres vigtigste rejse med hinanden.

Hvor tungt vejer en uforløst drøm?
Hvornår har den ligget så længe i maven at den er rådnet væk?
Hvor skræmmende er en drømmeløs hverdag?

Vi drømmes ved

Gruppe MØRD Skuespiller, manuskriptforfatter, projektudvikler Emil Nygaard Nielsen Skuespiller, manuskriptforfatter, projektudvikler Tailta Mollerup-Degn Instruktør, produktionsleder, manuskriptforfatter, projektudvikler Ida Bechmann Bjørn

Har du set min klit?

Torsdag 18:00, Fredag 21:10, Lørdag 18:15 Scene: Kabinettet

I ”Har du set min klit?” følger vi en ung kvindes rejse ind i seksualitet, lyst, skam, grænser, usikkerhed og alt det der følger med i jagten på det ultimative – nemlig det mystiske fænomen DEN KVINDELIGE ORGASME! Det er bestemt ikke nemt – især ikke når ens klitoris er lidt af en diva og pludselig begynder at brokke sig over, at hun føler sig overset… Men er det kvindelige underliv virkelig så mystisk? Hvordan sætter man ord på sine lyster? Og hvor fanden er g-punktet? ”Har du set min klit?” er en komisk forestilling, der giver et intimt indblik i det virvar, det kan være at lære sig selv, sin krop og ikke mindst sin klit at kende!

Gruppe Teater PLEASER Dramatiker og skuespiller Sofie Ravnsborg Dramaturg og skuespiller Marie Gade

Hélena

Torsdag 18:15, Torsdag 18:30, Lørdag 18:30, Lørdag 18:45, Lørdag 19:00 Scene: Kedlen

Hvem er hun, hvem var hun og hvor skal hun nu hen?

“Hélena” er en eksperimenterende kunstfilm som forsøger at forene film og teater på en måde som gavner begge genre. Gennem en devising process er der blevet skabt materiale med udgangspunkt i Euripides “Hélena” samt vandmænd og havets mystik. Dette er blevet til en non-verbal performance hvor vi følger figuren Hélena og hendes rejse tilbage til livet, til sig selv. Kameraet bliver Hélenas eneste sparringspartner, og gennem det fortælles hendes historie på en ny og original måde.

OBS! Kræver ikke pladsreservation.

Gruppe Flotentin Fox Instruktør Signe Søjberg Højlt Skuespiller + co-producer Helene Stauersbøl Eldov Producer Iben Bering Sørensen Fotograf Jonas Kjærsgaard Scenografi og kostumer Amalie Falkenberg Davidsen Klipper Arshia Simon Eskandari Musiker Sylvester Løkken Runners Johannes Bohnsen og Sophus Tougaard Petersen

Karakter

Fredag 15:10, Lørdag 19:45, Søndag 14:20 Scene: Kabinettet

Har du nogensinde tænkt over, hvad der ville ske, hvis karaktererne i en forestilling opdagede, at de var en del af en fiktiv verden, og ikke fandtes i virkeligheden?

Sammen finder Person A og Person B manus til den forestilling, de er i gang med at spille, og undersøger gennem denne opdagelse sig selv og scenekunst-begrebet på ny. Kunsten og den frie vilje vendes på hovedet, for hvem er de egentligt, og hvad er det der teater? Og hvad sker der, hvis den 4. Væg forsvinder - eller endnu værre, når siderne i manuskriptet løber ud og forestillingen når sin afslutning?

“Karakter” er en nyskrevet topersoners forestilling, der i en simpel, humoristisk ramme beskæftiger sig med både metalignende eksistentielle overvejelser og grundlæggende menneskelige spørgsmål.

Gruppe Ingrid og Nicoline Manuskript forfatter, scenograf og skuespiller Nicoline Hammer Johnsen Koncept- og ideudvikler, skuespiller Ingrid Møller Hedegaard Komponist Jacob Trautner

Put me in a movie

Fredag 14:30, Søndag 16:10 Scene: Katapult

På et blankt lærred har en skitse, i løbet af 10 intense workshops, fået arme og ben at gå på. Put me in a movie er en hyper visuel forestilling, hvor stof, lys og projektioner tilsammen skaber et levende og udfordrende univers. Forestillingen er blevet til via eksperimenter med mødet mellem rum, kroppe og materiale. Vi har sønderrevet det lineære narrativ, og taler i stedet et poetisk og æstetisk sprog, som appellerer til sanserne frem for logikken. Med publikum får vores performance åndedræt og vil forsøge at finde sin sande identitet. Kun i beskuerens øjne kan man se sig selv udefra.

Gruppe GENSKAER Medskaber Karoline Bruhn Henriksen Medskaber Marie Kapilin Medskaber Caroline Bang Hedegaard Medskaber Freja Ravn Nissen Medskaber Kirstine Val Hoppe Medskaber Emil Bau Jungersen Medskaber Christian Kavin Simonsen Produktionsleder Katrine Åsleff Edvardsen

Putin watches me while I'm having sex with my boyfriend

Torsdag 19:50, Lørdag 14:40, Søndag 17:05 Scene: Kabinettet

Vores forestilling handler om en verden dikteret af sociale medier og særligt ét socialt medie - Pornogram. Det unge par, David og Camilla, gør deres bedste for at tiltrække sig følgere, men David kan ikke længere genkende sig selv i de film, de laver. Han længes efter at få lov til at være medbestemmende og spille en mere maskulin rolle. David kaster sig ud i en undersøgelse af maskulinitet, hvor han blandt andet finder stor inspiration i det maskuline idol, Vladimir Putin.

Forestillingen er udviklet af instruktørduoen Put(it)in som består af Nikoline Grinsted og Emma Asmussen. På en studietur til Rusland, oplevede de en særlig, russisk iscenesættelse af Putin’s maskulinitet i blandt andet turist-souvenirs. Herfra opstod ideen til en forestilling om kønsroller, maskulinitet, seksualitet og fantasier og ikke mindst identitet i en digital tidsalder præget af sociale medier.

Gruppe Put(it)in Instruktør, dramatiker og skuespiller Emma Asmussen Instruktør og dramaturg Nikoline B. Grinsted Skuespiller Asger Viggo Korreman Nielsen Skuespiller Vanessa Schmidt Bachmann

Se min kjole

Torsdag 20:40, Fredag 15:15, Søndag 15:00 Scene: Kedlen

Immaturus er en studenterteatergruppe fra Bergen som Quonga har haft et længerevarende samarbejde med. De kommer hvert år med en ny forstilling. Vi glæder os til at byde dem velkommen igen.
Om forestillingen: I dette prosjektet vil dere sammen utforske tematikken rundt sosialt kjønn og hvordan mennesker spiller ut kjønn med utgangspunkt i begreper som maskulinitet og femininitet.

Gruppe Immaturus

Teaterbattle

Lørdag 20:30 Scene: Katapult

På QuongaFest 2021 kan publikum opleve de tre finalisters 10-minutters-forestillinger, som de stillede op med til dette års TeaterBattle. TeaterBattle er en uge, som er fyldt med ambitiøs scenekunst og håbefulde unge, der brænder for at vise toppen af den danske teaterverden, hvad de går og arbejder med! Går de hele vejen og vinder finalen, får de 20.000kr. til at udvikle deres visning til en færdig forestilling. På QuongaFest ser vi de 3 finalisters bidrag til TeaterBattle - Glæd jer!

Under jorden

Torsdag 18:45, Søndag 13:10 Scene: Katapult

Hvordan laver man et samfund, når man kun er fire?

“Under Jorden” er en absurd fortælling om fire mennesker møde i en forladt bunker under en ikke nærmere defineret borgerkrig. Eller det vil sige en næsten forladt bunker – for i bunkeren findes en trommeslager. Ingen af de fem mennesker synes at have mødt hinanden før, og det fremmede er selvfølgelig ikke det mest rare at møde midt i en borgerkrig. Inden længe indser de fire borgere dog, at de bliver nødt til at samarbejde, hvis de vil blive i bunkeren og dermed udskyde at skulle ud til den virkelige verdens krig igen. En ny hverdag i bunkeren skal nu opbygges. Men hvordan laver man fælles regler og bygger et samfund, når man kun er fire?

Gruppe Teater Massehysteri Manuskript Liam Walker og Oliver Bartholdy Instruktør Liam Walker Intruktørassistent Amalie Bak-Sørensen Skuespillere Oliver Bartholdy, Bolette Winther, Steffen Krøyer Sloth, Line Larsen Trommeslager Jonas Starbæk Christensen

Velkommen i fucking klubben

Fredag 16:45, Lørdag 17:00 Scene: Katapult

Fem venner er samlet nytårsaften. Aftenen starter ud som en hyggelig fest, hvor alting ligger under overfladen - alt det de unge ikke får snakket om - men langsomt blusser alt dette op i et stort kaos af følelser.
Velkommen i fucking klubben er et teaterstykke om dansk ungdomskultur, om venskab og kærlighed og om depression. Stykket fokuserer på de pårørende, og hvordan det er svært at håndtere, at en man elsker, har det svært.

Gruppe Emblas Dagligstue Ensemble Instruktør og manuskriptforfatter Embla Kristine Asmussen Medforfatter Theodor Elgaard Lock Skuespillere Cecilia Olesen, Samuel Markus Askin, Ferdinand Rønn Gornitzkam, Anna Gad Hvas, Hannah Heyn Bjerregaard

Bedstemors Æbletræ

Søndag 10:00, Søndag 12:30 Scene: Kabinettet
6-99 år

Lunas bedstemor er død, men hvad i alverden betyder det nu? Det prøver Luna, at finde ud af. Hvor er bedstemor er taget hen? Spørger hun sig selv, mens hun sidder i bedstemors æbletræ og forsøger at forestille sig det. Lunas bedstemor er imidlertid blevet indlogeret på et af himmerigets fineste værelser med en stor flot himmelseng og en masse nye legekammerater.

Bedstemors Æbletræ er en finurlig og kærlig fortælling om, hvad der sker når nogen dør. Her beskæftiger vi os med de store følelser og spørgsmål, fortalt i børnehøjde gennem hverdagens små ting. Vidste du eksempelvis, at man spiller virkelig meget stangtennis i himlen? Eller at Guds bedste frugtplukker hedder Eva? Og vidste du, at æblerne i bedstemors æbletræ er fyldt med små beskeder til Luna?

Gruppe Damernes fortællermagasin Dramatiker, dukkemager og -fører Sofie Ladegård Jørgensen Scenograf Frida Videbæk Andersen